diumenge, 4 de desembre del 2011

CRÒNICA DE L'ACTE 13è Premi de Poesia per a Joves Escriptors “Joan Duch”

El diumenge dia 27 de novembre, a les 12 del migdia, es van lliurar els guardons corresponents a l’11è Premi escolar de poesia “Joan Duch” D’INICIACIÓ AL MÓN DE LA POESIA (Any 2011) en el marc de la festa literària del 13è Premi de Poesia per a Joves Escriptors “Joan Duch”.
Segons va constatar el jurat, els nens i nenes de Juneda segueixen preferint els rodolins a l’hora de confeccionar els seus poemes, encara que també elaboren versos encadenats, creuats o monorims per parlar dels seus temes predilectes. Les composicions poètiques escolars, doncs, denoten el treball i esforç dels seus professors i professores. Influència que traspua també en la temàtica escollida i és que, enguany, un nou tema s’ha apuntat a la llista de matèria poetitzada pels nois i noies: els mitjans de comunicació i, en especial, la premsa. Centre d’interès de l’escola per al curs 2011-2012. Val a dir, però, que resta en l’imaginari infantil, com altres anys, la natura, l’univers i els animals (bàsicament mascotes). Els aprenents de poeta no han deixat de banda tampoc les activitats de lleure: així és que parlen també, en les seves composicions, de l’esport de qualsevol tipus, de la música i dels instruments musicals; de les passejades fetes gairebé sempre amb les amistats o de les diades familiars.
El jurat va ressaltar la dificultat d’haver de triar només tres composicions com a guanyadores i va animar l’alumnat del Col·legi Públic “Manuel Ortiz” de Juneda a continuar elaborant poesia amb l’entusiasme que els caracteritza. Com a deferència a tots els nois i noies, a més dels premis lliurats en l’acte, se’ls ha fet arribar, a cadascun, un petit obsequi a l’escola. 
També es va destacar i agrair la importantíssima i indispensable contribució dels i de les docents de l’escola de Juneda i la col·laboració al premi per part de l’AMPA i de l’Associació Junedenca de Serveis (AJUNS) que són les entitats que aporten el material escolar que conforma el premi.
El veredicte del jurat avaluador fou:
3r curs
1r.- Helena Quer Moreno        (Mini)             Les flors de colors
2n.- Núria Rosinach Grau         (Estrella del cel)     La tardor
3r.- Andreu Piñol Ibàñez        (Pluto)         El cocodril Nil

4t curs
1r.- Marta Aixalà Ruiz        (Floreta)         El meu piano
2n.- Roger Orteu Bosch        (Issem)         Els mitjans de comunicació
3r.- Gemma Grau Linares         (Endívia)         Jo vull ser grangera

5è curs
1r.- Maria Camí Bellmunt        (Balança)         Els fruits de tardor
2n.- Guillem Balcells Piñol        (Nicolàs)         La pissarra
3r.- Èlia Capdevila Sancerni        (Atercus)         La música

6è curs
1r.- Guillem Capdevila Gelonch    (Tolit)            Comunicació
2n.- Joel Farré Cortés            (Meteorologia)    El temps
3r.- Judit Mor Falcó            (Phinias)        Les estacions de l’any

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada